Benergo tartásjavító ékpárna

Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-deluxe-szürke-irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját

Találd meg a stílusod! Válassz a hat Benergo színből!

 • Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-deluxe-kék- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját
 • Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-deluxe-terrakotta- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját
 • Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-deluxe-szürke- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját
 • Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-deluxe-világosszürke- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját
 • Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-klasszik-kék- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját
Nő ül az irodai széken-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

Mire jó az ékpárna?

Ha ülő munkát végez, a Benergo ékpárna a legjobb barátja lesz gerincének, mert beállítja annak helyes pozícióját. Egy ergonomikus ékpárna segítségével megelőzhetjük a számos gerincproblémát és hátfájást okozó görnyedt ülést.

Benergo ékpárnán ülve a lejtős felület miatt:

 • A medence előrebillen.
 • Ezt az egyensúlyváltozást testünk úgy kompenzálja, hogy a felsőtestünket hátrahúzza,
 • öntudatlanul is kiegyenesítve gerincünket.


Egyszerű fizika, semmi varázslat.

Irány a bolt!

Hogyan segít az ékpárna használata?

rossz ülés ábra

Ha az ember leül egy székre, egy idő után vagy hátradől, vagy előre görnyed. Görnyedt helyzetben a medence hátra billen – ezt mutatja az ábrán a vonal – aminek következtében a csigolyák elülső része folyamatosan közelebb kerül egymáshoz. Ez természetesen rövid távon nem okoz gondot, viszont ha hónapokon, éveken át ilyen helyzetben éri terhelés a gerincet, akkor a porckorongok maradandó károsodást szenvedhetnek.

jó ülés ékpárnán ábra

A Benergo ékpárna használata a medencét enyhén előrebillenti, ezáltal a porckorongokat védett helyzetbe hozza: az ember ülőtartása kiegyensúlyozottá válik, az izomegyensúly megmarad. Ékpárnánkat egyaránt ajánljuk a porckorongsérv megelőzése céljából, és azok számára is, akinek már gerincsérve van.

Metszetábra: Benergo ékpárna robbantott nézetben.

A jó ékpárna titka

 • A Benergo Ékpárna tervezése során a legfontosabb szempontunk az optimális keménység megtalálása volt. Egy puha ékpárna ugyanis nem billenti előre megfelelően a medencét, így nem tudja ellátni gerincvédő funkcióját.
 • Ékpárnánk dőlésszögét és méretezését egészségügyi szakembereink sok éves tapasztalatai alapján alakítottuk ki.
 • Gerincpárnáink gyártása során arra is nagy gondot fordítunk, hogy csak minőségi anyagokat- és időtálló megoldásokat használjunk, így párnáink hosszú évekig használhatók.
Irány a bolt
Animáció: Nő ül, ékpárna jelenik meg a feneke alatt, javítja a testtartást görnyedésből a helyes testtartás irányába

Az ékpárna helyes használata

 • Helyezzük az ékpárnát a székre úgy, hogy a magasabb része a szék hátsó, alacsony része pedig az első részére essen. A Benergo logó olvashatóan felfelé álljon. Üljünk rá úgy, ahogy azt az illusztráció is mutatja. Két lábunkat helyezzük magunk előtt a földre.
 • A legtöbb ember, aki először próbálja ki az ékpárnát, megkönnyebbülést észlel. Sokkal könnyebb egyenesen ülni az ékpárnán, mint anélkül. Ám szokatlan is ez a testhelyzet, hiszen idegrendszerünk és vázrendszerünk hozzászokott a vízszintes felületen történő üléshez. Az érzés, hogy lecsúszunk róla, természetes. Az ékpárnát használók arról számolnak be, hogy ez a furcsa érzés egy-két hét alatt teljesen eltűnik, szervezetünk hozzászokik az új ülőpozícióhoz, és teljesen természetessé válik a számára az ékpárna helyes használata.
 • Ne tegye félre tehát néhány próbálkozás után!
 • Használja az ékpárnát minél többet! Ha megoldható, vigye magával minden olyan helyre, ahol hosszabb ideig kell ülnie.
 • Ne feledje! A megelőzés sokkal egyszerűbb, észszerűbb és olcsóbb, mint a kialakult betegség kezelése!
Irány a bolt!
benergo deréktámasz és ékpárna egy autó ülésében egyszerre védi a gerincet

Ékpárna autóba

Autóban üléskor a gerincünket érő erőhatások természete miatt a gerincvédelmet a legpraktikusabb egy hátunk mögé helyezett deréktámasszal megoldani. Ettől függetlenül, habár alapesetben az ékpárna autóban történő használata általában nem indokolt, egyedi esetekben mégis hasznos lehet, mivel korrigálhatja az ülés esetleges deformitását:

Egyrészt minden autótípus ülése más és más, vásárlóinktól gyakran kapunk visszajelzést, hogy a deréktámasz mellett kipróbálták autójukban az ékpárnát is, és így érzik gerincüket a legvédettebbnek.

Másrészt idővel az autóülések anyaga elöregszik, deformálódik, köznapi szóhasználattal élve “kiüljük az ülést”. Ezt kompenzálandó is lehet értelme az ékpárna autóban történő kipróbálásának.

Nő ül faszéken közeli kép-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

Benergo ékpárna méretei

Ülőfelülete: 34X34 cm, Magassága: 85mm

Anyaga: különlegesen kemény, de rugalmas újrahasznosított szivacs.

Huzata cipzárral ellátott, levehető, így könnyen mosható, vasalható.

Összetétel: 65% műszál, 35% pamut.

Minőségét megőrzi: a használat intenzitásától függően 5-10 év.

Nő ül a faszéken-szőnyeggel-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

Vélemények az ékpárnáról

A gyógytornász és reumatológus szakemberek véleménye az ékpárnáról egyöntetűen pozitív. Az ülést korrigáló segédeszközök használatának kérdése régóta fellelhető úgy a szakirodalomban, mint az egészségügyi szakemberek képzésének tananyagában.

Egy kedves vásárlónk véleménye a Benergo ékpárnáról:

"Én sógornőmet leptem meg egy ékpárnával, akit már 10 éve műtöttek ágyéki gerincsérvvel. Ülőmunkát végez, fájt a dereka sokat. Azóta semmi baja! Eleinte a kollégái cikizték, hogy úgy ül, mint a cövek, de ma már más feneke alatt is ott van a párna! "(tücsök)

Irány a bolt!

Gerincbarát cikkek, írások