Ergonómia a mindennapokban: Miért fontos a Benergo gerincpárnák használata?

barnás grafika ami a görnyedt és a helyes, lordózisos állapotban mutatja az ágyéki porckorongok helyzetét

Miért fontos az ergonómia?

Az ergonómia hivatalos verzió szerint a munkafolyamatokkal, illetve ezeknek az ember számára gazdaságos és a legkisebb erőkifejtést igénylő kialakításával foglalkozó tudomány, de mi itt a benergonál kicsit mást értünk az ergonómia szó alatt. Számunkra az ergonómia az a szék, ágy, asztal, amin tudsz úgy dolgozni, aludni, élni, hogy ne okozzon kárt a gerincedben, és hosszú távon se okozzon gerincsérvet számodra.

Az ülő életmód hatásai a gerincre


A gerincünk görbületrendszere és statikája közel tökéletesen alkalmazkodott az álló, járó tevékenységhez. Ha valaki sétál a mezőn, vagy épp fut a tigris elől, akkor a feje a gerince tengelyében terheli a porckorongjait, melyekre nem hat kóros túlterhelés. Ma azonban onnan, hogy egy kisgyermek az iskolapadba kerül, egy hatalmas túlnyomásnak vannak kitéve a porckorongjaink.

Hogyan segíthet a Benergo az ergonomikusabb életmódban?


Ez a túlterhelés a melegágya a porckorong sérvesedésének. Rengeteg gerincbeteg ember csalódik a választott terápiájában, és csodálkozik, hogy nem ér el tartós javulást, annak ellenére, hogy mindent megtesz a gyógyulásáért. Biztos hallottál olyan rémregényeket is, hogy egy gerincsérv műtét után nem sokkal kiújul. Ezért gyakran - tévesen - az orvost hibáztatják, pedig a hiba oka legtöbbször nem a műtét hiányossága, hanem az, hogy a műtött beteg a tünetek elműltával visszaül a székébe, mely a fentebb leírtaknak megfelelően újra hatalmas terhet ró a már gyengült gerincre. Nem csoda a kiújulás.

Bene Máté írás