TV nézés gerincbarát módon

Fiatal pár TV-t néz a kanapén. Ilyenkor is fontos a Benergo tartásjavító hengerpárna használata


A ksh kutatása szerint egy átlag magyar felnőtt napi 165 percet tölt tv nézéssel, ezen belül a 60-75 éves korosztály napi 210 percet.

A fenti adatokból is látszik, hogy menyire nem mindegy milyen testhelyzetben, mennyire gerincbarát módon tesszük ezt. A kérdést nehezíti, hogy a tv-nézés szabadidős tevékenység, szórakozás, amit ellazulva szeretünk végezni nassolás vagy valami innivaló kortyolgatása közben. Helyszínként pedig általában kedvenc puha és süppedős fotelünket vagy kanapénkat választjuk.

Sajnos ezek az ülőalkalmatosságok a legritkább esetben sem gerincbarát eszközök. De szerencsére van megoldás! Nem kell megválnunk kedvenc műsorainktól ha féltjük gerincünk egészségét, elég ha beszerzünk egy megfelelő gerincpárnát a derekunk mögé.

De vajon melyik gerincpárna lenne a legjobb megoldás? Erre a célra összetételénél és méreténél fogva kimondottan a legmegfelelőbb egy Benergo hengerpárna használata. Ha ezt ülés közben derekunk mögé helyezzük, akkor ez megszünteti a görnyedést, és így újra kirajzolódhat gerincünk anatómiai rajzolata, az s-alakú görbület, mi pedig zavartalanul élvezhetjük kedvenc műsorunkat.