Kemény legyen az ékpárna vagy puha?

Vajon milyen a jó ékpárna? - tesszük fel a kérdést vásárlás előtt. A nagy hipermarketek polcain időnként feltűnnek olcsó termékek, próbára téve a gyanútlan vásárlót. Egyrészt csábító az ár, másrészt gyanakodni kezdünk, hogy vajon nem rossz minőségű termék-e, ha ennyire olcsó. Nos, gyűjtsük össze mit is kell tudnia egy ékpárnának ahhoz, hogy hasznos társunk legyen a gerincproblémák megelőzésében.

Nő ül az irodai forgószéken-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

  • Egy jó ékpárna legfőbb erénye a megfelelő anyagválasztás. Ugyanis csak egy megfelelő keménységű anyag képes az ülés közben kellőképpen előrebillenteni a medencénket, és ezáltal kiegyenesedésre bírni a gerincoszlopot. Ha a párna anyaga puha, akkor lehet, hogy kényelmes, ám éppen a funkcióját nem lesz képes ellátni. A Benergo ékpárnák gyártásánál ezért kemény, újrahasznosított anyagot használunk, ami habár ideálisan kemény, ám kissé mégis rugalmas, hogy ülés közben komfortérzetünk is megmaradjon.
  • Egy jó ékpárna másik erénye a dőlésszögek megfelelő megválasztása. Ha a lejtés kicsi, nem képes megfelelő mértékben előrebillenteni a medencét, s a párna hatásfoka csökken.
  • Egy jó ékpárna erős strapabíró és mosható huzattal készül, hogy sokáig megbízható társunk lehessen. Az időtállóság tekintetében fontos a varrás minősége is.

A válasz tehát egyértelmű: érdemes ellenállnunk a látszólagos kényelmet kínáló puha ékpárnák csábításának, megéri inkább kemény ékpárnát választanunk!