Különböző ékpárna árak

Ha körülnézünk az interneten, meglehetősen különböző ékpárna árakkal
találkozhatunk. Cikkünkben azt vesszük sorra, hogy mi áll az eltérő árak
mögött.

Benergo-tartásjavító gerincpárna-ergonomikus ékpárna-klasszik-kék- irodai széken ülve-beállítja a gerinc helyes pozícióját

Nem csak az ékpárna ára számít


Bármit készülünk is vásárolni, előtte szeretünk alaposan körülnézni a piacon, hogy az igényeinkhez-, és pénztárcánkhoz a lehető legjobban illő terméket válasszuk. Ugyanakkor ha az egészségünkről van szó, a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel kell eljárnunk, hiszen ebben az esetben kiemelkedően fontos, hogy a termék ténylegesen ellássa funkcióját, és segítségünkre legyen. Ezt egy ékpárna esetében a megfelelő méretezés, anyagminőség/keménység, és dőlésszög biztosítja, az ékpárna ára csak ezek után következhet a szempontjaink között.

Nő ül faszéken közeli kép-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

Ék alakú párna, de milyen minőség?


Könnyen található a piacon olyan ék alakú párna, amely kísértetiesen hasonlít egy gyógyászati célra is használható ékpárnára, ám az anyaga olyan gyenge minőségű, olcsó, és puha szivacs, ami egészségügyi felhasználásra nem igazán teszi alkalmassá. Amire az ékpárna árán túl mindenképpen érdemes
figyelnünk vásárlás előtt:

  • Ha az ékpárna anyaga a kelleténél puhább, akkor az ékpárna akár már rövid távon - de hosszú távon biztosan -nem képes ellátni alapvető funkcióját: a
    gerincoszlop megfelelő helyzetének biztosítását a medence előre
    billentésével.
  • A túl kemény felületű ékpárnákon pedig szükségtelenül kényelmetlen az ülés, így ezeket is érdemes elkerülnünk.
  • Az ülőfelület dőlésszögének is optimálisnak kell lennie, nem lehet sem túl meredek, sem túl lapos.
  • Mindennapi használatú termékről lévén szó, a hosszú távú, problémamentes használat érdekében érdemes megvizsgálnunk a huzat strapabíróságát, moshatóságát, és a varrás minőségét is.


Ha mindezeknek a szempontoknak megfelel egy ék alakú párna, és az ára is megfelelő, akkor nyugodt szívvel tehetjük kosarunkba.

Cérna, gombostű, olló. Házilag is megpróbálhatunk ékpárnát varrni, erről szól a cikk.

Ékpárna házilag?


Elméletben nem lehetetlen, hogy valaki otthon, saját kezűleg készítsen ékpárnát. Azonban ha rendelkezik is az ehhez szükséges szerszámokkal és kézügyességgel, akkor is meglehetősen problémás a megfelelő anyagok beszerezése. Az ékpárna anyagára legalkalmasabb tulajdonságokkal rendelkező, speciális szivacsanyag ugyanis kiskereskedelmi forgalomban nem kapható, azt az ipar (többek között az autóipar) használja, kis mennyiségben nem hozzáférhető.


A szivacs megfelelő alakúra vágása sem végezhető el
precízen házi eszközökkel, ezt a gyártók nagyon drága gépekkel végzik. Ha valaki mégis képes lenne minden hozzávaló beszerzésére, az ékpárna házilag történő elkészítésére fordított munka valószínűleg nem lenne arányban azzal az ékpárna árral, amennyiért azt készen megvásárolhatjuk.

Benergo-teljes csomag-klasszik kék-tartásjavító párnák egy csomagban: ékpárna, deréktámasz, hengerpárna, egyedi színkombináció

Ékpárna hol kapható?


Sokféle ékpárnát kaphatunk az interneten, nagy a választék mind minőségben, mind árban. Némelyiket külföldön gyártották, mások hazai cégek termékei.

A Benergo minőségi ékpárnáját webáruházunkból rendelheti meg a kedves látogató, azonban oldalunkon nem csak ékpárna kapható, hanem további gerincpárnák is, akár együtt, egyetlen csomagban is.

Termékeinken túl oldalainkon sok más hasznos tudnivaló is olvasható a gerincbarát életmóddal kapcsolatban, érdemes szétnézni nálunk!