Meddig használjuk gerincpárnánkat?

Nő ül egy biciklin és a csomagtartóban egy benergo tartásjavító gerincpárna-ékpárna


Az ember természeténél fogva hajlamos arra, hogy az egészségével akkor és addig foglalkozzon, amíg fájdalmai vannak. Majd miután a tünetek alábbhagytak, visszatér a régi, „jól” bevált életmódjához. Csakhogy gerincünket a fájdalmak múltával is óvnunk kell!


A gerinc védelmére már születéstől kezdve érdemes odafigyelni. De ha eddig el is hanyagoltuk volna, sosem késő elkezdeni a törődést. A gerinctorna, a helyes emeléstechnika, a masszázs, a nyújtógyakorlatok és a gerincpárnák használata bármikor elkezdhető. Akkor is, ha már kialakult valamilyen gerincproblémánk, vagy ha a munkánk miatt a veszélyeztetett célcsoportba tartozunk.


Bármilyen terápiát válasszunk is, (akár egyszerre többet is felvehetünk ezekből) ha helytelenül, görnyedten ülünk a nap folyamán, akkor akár teljesen lerombolhatjuk a terápia jótékony eredményeit. Ezért fontos, hogy a fájdalom, vagy a kellemetlen tünetek elmúlta után se hagyjuk abba az ékpárna, a deréktámasz vagy egy hengerpárna használatát. Ez segíthet a helyes tartás megőrzésében, és a további bajok elkerülésében.