Utazás buszon, vonaton, repülőn

Ülni nemcsak otthon, a munkahelyen vagy az autónkban szoktunk, hanem tömegközlekedési eszközön utazva is, ahol az üléspozíció nem kizárólag rajtunk múlik. Mit tudunk tenni, hogy ez idő alatt is védjük gerincünket?

Fiatal nő villamoson utazik, a háta mögött a székben-Benergo ergonomikus tartásjavító deréktámasz védi a gerincét

Ülésmagasság

A cél mindig az, hogy olyan helyzetbe hozzuk gerincünket, amelyben a fiziológiás görbületek megtartottak. Tehát a medence enyhén előrebillen, és ezáltal megvan az ágyéki homorulat, illetve a nyak marad a gerinc meghosszabbítása, annál előrébb nem esik.

A deréktámaszról

Lentről érdemes rendezni a tartásunkat. Az ágyéki homorulat megtartását úgy tudjuk biztosítani, hogy a derekunknál levő gödröt töltjük ki egy párnával. Ehhez a Benergo deréktámasza tökéletes megoldás lehet. Repülőgépen történő utazás már sokkal kényelmesebb napjainkban, tisztább, csendesebb, rendezettebb környezetben tudunk általában utazni, de az ülőalkalmatosságok még nem tökéletesek. Mivel különböző testméretekkel rendelkezünk, ezt nehéz is lenne megoldani. Ezért az ülésünket „testre szabhatjuk” saját párnánkkal.

Ha ezt a párnát derekunkhoz helyezzük, máris nem tudunk előregörnyedni, fejünket pedig erőlködés nélkül tudjuk a háttámlához támasztani. Ezáltal csökkentjük a porckorongokra terhelődő nyomást, és óvjuk gerincünket. A deréktámasz viszonylag kis mérete és súlya miatt elférhet a táskánkban, bármikor, bárhol elő tudjuk venni. Nagyon sokat számít gerincünknek ez a kis kitámasztás, hiszen a megfelelő testtartásban a legoptimálisabb a gerinc terhelhetősége. Ha órákon át vagy akár minden nap kétszer fél órát ülünk gerinckárosító testhelyzetben, annak következményeit hamarosan érezni fogjuk.

A Benergo deréktámasz elsősorban az ágyéki homorulat megtartását segíti, de az egész testtartást jó irányba mozdítja. Szinte minden háttámlás ülésnél, széknél tudjuk alkalmazni.