Vibráció az autóban

Az autóvezetéssel, vagy az autós közlekedéssel kapcsolatban sokféle veszély eszünkbe juthat, de létezik egy rejtett, ám annál kitartóbb jelenség, amire nagyon kevesen gondolnánk. Ez pedig a jármű természetéből fakadó folyamatos rezgés, mely ellen szintén jó ötlet lehet egy autós deréktámasz használata.

autós bábuk amelyeket az ütközési teszteknél használnak

Mi okoz folyamatos vibrációt az autóban, ami az emberi szervezetre is káros lehet?


Elsősorban a motor, amit a dugattyúk ütemes mozgása okoz. A konstruktőrök is ismerik ezt a jelenséget, amelyet a hengerek számával csökkenteni lehet, ám ez növeli a gyártási költségeket, így ez a megoldás- többek közt - ezért sem terjedt el. A rezgést így a gyártók egyrészt úgy csökkentik, hogy a motort különleges gumibakokra helyezve kapcsolják a karosszériához, másrészt a tengelykapcsolók, és a lendkerekek is rendelkeznek rezgéscsillapító elemekkel. Az elektromos autók elterjedése nagy áttörést jelent majd, hiszen az ezeket hajtó villanymotorok vibrációja jóval kisebb.


A futómű irányából érkező rezgések is lehetnek folyamatosak, vagy alkalomszerűek. Ha rossz, rázós úton haladunk, ami tele van lyukakkal, kátyúkkal, akkor hiába a lengéscsillapító, a rezgést a jármű alkatrészei - ha csillapítva is - továbbítják az utasok testébe. Folyamatos rezgést jelenthet továbbá a használat során deformálódó gumiabroncsoknak a kör alaktól való eltérése is. Ha ezt sikerül is többé-kevésbé a centírozással kordában tartani, még mindig fennál a féktárcsák deformálódása, ami hasonló tüneteket okozhat.


A haladás közben a járművet érő légáram is rezgéseket okoz, ahogy az autó alkatrészeivel érintkezik.

autós ülésben műszer amelyik a rázkódást méri az autósülésben

Ezek a rezgések egészen bizonyosan hatással vannak szervezetünkre, és mérhetők is. Hogy az autógyártók is tisztában vannak ezzel, és komolyan veszik ezeket a tényezőket, azt mi sem mutatja jobban, hogy a mérnökök már a tervezés szakaszában bonyolult szoftverek segítségével szimulálják, mérik a leendő modell által kiváltott káros hatásokat. A gyártóknak előírásoknak, szabványoknak kell megfelelniük ebből a szempontból is. A problémát a gerinc szempontjából csak fokozza, hogy ha az autó ülésében rossz pozícióban ülünk, akkor a folyamatos rezgés erősíti a rossz pozíció káros hatását. Végső soron a sérvesedés irányába ható erőket erősíti a rezgés. Ezért nagyon fontos, hogy megszüntessük a rossz pozíciót, és ezt egyszerűen megtehetjük egy deréktámasz használatával, így kihúzva a probléma méregfogát.