Gyógyászati ülőpárna a Benergótól

Gyógyászati ülőpárnák

Hatféle színben:
Teljes védelmet nyújt a gerincnek minden olyan élethelyzetben, ahol a görnyedés veszélyt jelenthet.

Mitől gerinckímélő egy ülőpárna?

Ha az ember leül egy székre, eleinte egyenesen tartja magát, de - hacsak tudatosan nem figyelünk rá - rövid idő - akár néhány perc - elteltével görnyedni kezdünk. Ennek oka nagyon egyszerű: az egyenes ülés aktív izom-munkát igényel, ami kényelmetlen és fárasztó. Amikor erről olvas az ember, automatikusan megpróbálja kihúzni magát, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb szándékunk ellenére is újra és újra görnyedt helyzetben találjuk magunkat. Egy gyógyászati ülőpárna attól válik gerinckímélővé, ha speciális kialakításával elősegíti az egyenes tartást hátunk számára. Használatával megőrizhetjük gerincünk egészséges anatómiai ívét, így biztonságban tudhatjuk annak építőelemeit, a sérülékeny porckorongokat.

Ékpárna

hatféle szinben:
Ha ülő munkát végez, a Benergo ékpárna a legjobb barátja lesz gerincének, mert beállítja annak helyes pozícióját.

A gerinckímélő ülőpárna fajtái

Egy ékpárnát a székünkre helyezve egy igazi társra lelünk a gerincvédelemben. Hatása egy nagyon egyszerű jelenségen alapszik: lejtős alakja előrebillenti a medencét, rákényszerítve használóját a kiegyenesedett ülőpozíció felvételére. Éppen ez az egyszerű hatékonyság az, ami miatt az ékpárnát szerte a világon olyan sokan használják elégedettséggel. Ha az ember hozzászokik a használatához, már nehezen boldogul nélküle, minden székről hiányolni fogja. Az ülőpárna székre helyezésekor figyeljünk arra, hogy a szék ülőfelülete megfelelően kemény, sík felületet biztosítson az ülőpárnánk számára (amennyire ezt a körülmények lehetővé teszik).

Deréktámasz

Hatféle színben:
A kagyló alakú autósülésbe süppedés idővel a porckorongok sérvesedését okozhatja! Ettől véd a Benergo deréktámasz.

Ülőpárna autóba

Autóvezetés közben az a legfontosabb, hogy az autó ülése megfelelő módon támassza meg derekunkat. Amennyiben ez nem biztosított, úgy a legjobb ülőpárna autóvezetéshez a Benergo autós deréktámasz. Ezt az autós ülőpárnát tehát a derekunk mögé kell helyeznünk, és mivel pontosan illeszkedik hátunk görbületébe, így nagyszerűen megvédi ágyéki gerincünket a nemkívánatos erőhatásoktól.

Nő ül fonott széken-Benergo ergonomikus tartásjavító ékpárnán-amelyik segít az egészséges ülés kialakításában

Ergonomikus ülőpárna irodai munkához


Az irodai munka a gerincbántalmak melegágya. Nem magával az üléssel van gond, inkább a helytelen és egyoldalú, monoton üléssel. A megelőzés egyik alappillére az irodai munka során a megfelelő ergonomikus gerinckímélő ülőpárna kiválasztása és használata. Ha irodai munkához ülőpárnát választunk, akkor alapvetően az ékpárna használata javasolt, de bizonyos székek esetében indokolt lehet a deréktámasz használata is.

Figyeljünk arra, hogy az irodai ülőpárna megemeli ülőpozíciónkat, így érdemes lehet újra összehangolni a monitort, billentyűzetet, egeret és az asztallapunkat magában foglaló munkaállomásunkat.

Ortopéd ülőpárna gerincbetegeknek


A degeneratív gerincbetegségek kezelésére számos terápia létezik. Ezek egy része klinikai gyógymód, de léteznek szép számmal alternatív és kiegészítő terápiák is. Nagyon fontos, hogy a terápia részeként vagy mellette mindenképpen használjunk segédeszközöket az üléshez.
Ezek a kimondottan gerincbetegeknek kifejlesztett ortopéd ülőpárnák nem csak a megelőzés fontos eszközei, de a már meglévő kóros állapot gyógyulását is támogathatják.

Gyógyászati ülőpárnák | ékpárna, deréktámasz és hengerpárna


Összefoglalva, egy megfelelően erre a célra kialakított ergonómikus ülőpárna nagy segítséget nyújt gerincünknek. Segíti abban, hogy a helyes pozícióban maradjon, ezzel terhet vesz le a gerincünket rögzítő izomzatról is. Egy gerinckímélő ülőpárnát használva azt fogjuk érezni, hogy az ülés sokkal pihentetőbb, és segít megszabadulni az ülőmunka okozta hátfájástól is.